Start Till salu Snart till salu Sålda Sälja Om oss
Götgatan 4

Brunnsvilla med högt läge på Blekan!

Nu kan vi hälsa dig välkommen till ett av Ronnebys charmigaste hus!
Om du älskar gamla hus, vill omge dig av tidstypiska snickerier och detaljer, önskar dig en stor lummig trädgård och samtidigt söker ett boende där det är lätt att umgås och att samlas många, då har du alltsammans här. Och lite till. Huset och platsen behöver upplevas för att se vad som erbjuds.

Du hittar Götgatan 4 på övre delen av Blekan. Platsen är central med närhet till både centrum och pendlingsmöjligheter, och har samtidigt ett lugnt läge i området.
Bostadsytan på nästan 300 kvm ger stora härliga rum, bland annat en helt fantastisk matsal, ett charmigt kök med "gå in-skafferi" och vedkamin, dubbla badrum och möjlighet till många sovrum. Renoveringar har skett löpande genom åren och har utförts med varsam hand och med en stor omsorg vilket gynnar huset, samtidigt som man gett bostaden en modern touch för att passa dagens familjer och behov.
Genomgående finns mycket luft, fint ljusinsläpp och extra ytor som gör huset lättanvänt, flexibelt och tillgängligt.
Övre plan skulle kunna fungera som en egen lägenhet för uthyrning eller kanske som ett generationsboende.
Källaren har bra höjd och har många praktiska extra ytor. Bland annat finns här gott om förråd, ett stort hobbyrum, matkällare och bastu.
Uppvärmningen sker genom bergvärme, och eldstäderna kan ge den extra goa mysvärmen och känslan.
Fiber finns redan indraget.

Det höga läget ger en glimt mot Ronnebyån som slingrar nedanför i området. Trädgården är en av de största på Blekan-området och är uppvuxen och lummig med stor gräsmatta, odlingsyta och flera fruktträd, både gamla och nyplanterade.

Besiktningsprotokoll finns hos mäklaren, och försäljningen sker med en dolda fel-försäkring.

Varmt välkommen att höra av dig och att boka in dig på visning!

Boarea
294 kvm
Antal rum
7 rum
Tomtarea
2 587 kvm
Pris
4 300 000 kr

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
 Götgatan 4
Planlösning bottenvåning Götgatan 4
Planlösning bottenvåning
Planlösning andra våningen Götgatan 4
Planlösning andra våningen
Planlösning källare Götgatan 4
Planlösning källare
Fastighetskarta Götgatan 4
Fastighetskarta
Planritning
Planritning
Planritning

Interiör

Generellt och i de flesta utrymmen finns gamla fina foder och lister samt spegeldörrar bevarade. Dubbeldörrar förekommer på flera ställen. På golvet ligger till stora delar vitpigmenterat ekgolv, vissa är nyare och vissa är slipad stavparkett som sedan behandlats. Några golv har gamla furu/grangolv. Fönstren är också bevarade och har spröjs. Djupa fönstersmygar finns på ett par ställen.
Tapet- och färgval har skett med stor tanke, allt för att behålla känslan och karaktären i huset. Många rum har extra takhöjd, i matsalen mäter du 280 centimeter.
Villan har ett flexibelt användningssätt med dubbla entréer samt badrum, toalett och kök på våningarna. Det är alltså enkelt att ha 2 separata boenden, utan att några stora ingrepp behövs. Det kan också vara en fördel om man vill dela av bostaden för arbete/boende.

Hall

Välkomnande entré genom fantastiska dubbeldörrar.
Hallen vid entrén har plats för ytterkläder och skor, på golvet ligger en passande nyare plastmatta som är lätt att hålla ren.

Inre hall

Den inre hallen, som har storlek som ett rum, ger dig en blick över vad som kommer att möta dig genom huset. Härifrån når du de flesta rummen på nedre plan och det är en luftig härlig känsla som får dig att vilja se mer. Här finns också klädkammare och möjlighet att hänga ytterkläder om man är många.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och har ett fint ljusinsläpp från fönstren som vetter åt två olika väderstreck. Det här rummet med den ståtliga hörnplacerade öppna spisen blir en naturlig samlingsplats för mysiga kvällar.

Matsal

En fantastisk matsal som verkligen inbjuder till middagar och umgänge! En dröm att samlas här med nära och kära. Väggarna har nya tapeter i en ljuvlig och behaglig färg och ett diskret mönster.

Serveringsgång

Mellan matsalen och köket finns den gamla serveringsgången kvar. Förutom att den är otroligt charmig, så fyller den även en praktisk funktion med förvaring till finporslinet och andra saker som man ofta inte har tillräckligt med plats för. Vid fönstret finns en liten arbetsplats.

Kök

Köket är väldigt hemtrevligt och inbjuder genast till att slå sig ned för en pratstund eller en kopp kaffe. Moderniseringen av köket har anpassats till husets själ. Kaminen är ljuvlig, likaså de två skafferi som finns, det ena stort nog att gå in i. Vid fönstret finns en liten matplats. Vid renoveringen byttes nedre delen av köksinredningen för att få en bra arbetshöjd och förvaring, medan de övre skåpen behållits. Vit ekparkett på golvet.

Veranda/uterum

Här tillbringar man gärna dagar och kvällar under den varma årstiden. Öppna upp hela långsidan med de fem pardörrarna, och njut av altanen och trädgården utanför.

Sovrum 1 och 2

På nedre plan finns två av husets sovrum, det ena är ett genomgångsrum. Båda rummen ligger i den lägre delen av huset, lite avskilt från de gemensamma utrymmena. Nära till entrén vilket gör att de även passar perfekt som tonårsrum eller kanske gästrum.

Duschrum/tvätt

Duschrum som renoverats med tanke på både funktion och design. Här har man återanvänt det gamla gröna kaklet på delar väggen och kombinerat det med moderna material, bland annat med Carraramarmor på golvet. Rummet rymmer toalett, handfat, dusch och även tvättmaskin.

Toalett nedre plan

Toalett med tidsenligt handfat och fin känsla.

Övre hall

Ljus hall med två fönster och plats för mindre möbel.

Allrum/sovrum

Ett större "mellanrum" med burspråk och en hel vägg med förvaring/garderober. Bakom garderoberna göms en dörr till det äldre köket.

Sovrum 3

Ett vilsamt sovrum i blått, både väggar och kakelugn har blåa toner. Rummet används idag som föräldrasovrum och har direktingång till badrummet och balkongen.

Badrum

Badrummets gröna färger smälter ihop med naturen utanför. Mycket smakfullt. Fristående badkar, större dusch med glasväggar, en passande charmig tvättställskommod som är tillverkad av ett gammalt skåp, Carraramarmor på golvet, kakel på delar av vägg, resterande väggyta har grönt matchande mönster.

Sovrum 4

Till vänster från trappan finns ett stort sovrum med plats för dubbelsäng.

Kök övre plan

Det gamla köket finns bevarat på andra våningen och har använts som arbetsrum/pysselrum. Inredning finns kvar, likaså en tidsenlig spis och en fläktkåpa i koppar. Det gamla kylskåpet som är inbyggt är ur funktion.

Extra toalett övre plan

Denna lilla toalett är, liksom mycket annat, väldigt speciell. Titta särskilt på detaljerna här med handfatets blandare och den gamla, högt placerade "spoltanken" (ej i bruk, endast nostalgi) ovanför toaletten.

Vindsvåning

Vinden är en oisolerad råvind och är tillgänglig från bostaden genom en brantare trappa. Här finns ett "sommarrum" med två platsbyggda sängar. Övriga vinden har använts till förvaring.

Källare

En källare med bra höjd och många praktiska utrymmen. Du hittar ett stort förråd och ett hobbyrum/verkstad med nydragen el och flera 3-fasuttag, tvättstuga med tvättmaskin och tumlare, matkällare, fruktkällare med fast inredning och hyllor, bastu och pannrum. Källaren når man både uppifrån huset och utifrån trädgården.

Kort fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Adress
Götgatan 4
Område
Blekan
Kommun
Ronneby
Boarea
294 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Antal rum
7 rum & kök, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
2 587 kvm
Pris
4 300 000 kr

Byggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1924
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Kopplade fönster. Uterummet har isolerglas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor från 1923. Falsad plåt på uterummet
Grund
Källare/torpargrund. Plintgrund på uterum
Uppvärmning
Bergvärme samt kakelugn, vedkamin och öppen spis
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Fristående garage samt en vedbod bakom garaget. En egen lekyta finns i skyddat läge på baksidan, här kan du ha uppsyn över barnens lek från köksfönstret.
Övrigt
1997
Tillbyggnad av veranda/uterum.

2013
Renovering av badrum bottenvåning

2014
Renovering av badrum andra våningen
Viss renovering av lilla toan uppe
Renovering av kök
Byte bergvärmepump (inkl kontroll av borrhålets djup)

2019
Utvändig målning 2 sidor samt flertalet fönster

2020
Nuvarande ägare köpte fastigheten.

2020-2023
Ny el i det stora förrådet samt verkstaden källaren tillsammans med nytt säkringsskåp, 3-fasuttag och belysning.
Ny tumlare
Renovering av matsalen med renoveringsgips samt tapeter
Underhållsmålning mm av vissa fönster samt vid huvudentrén.
På tomten har flera nya fruktträd planterats och odlingsytan har förbättrats med bland annat system för kompostering av trädgårdavfall.
Varsam renovering och målning av snickarglädje kring huvudentrén samt av trippelfönster framsida.

Tomten

2587 kvm. Gammaldags lummig trädgårdstomt med både gamla och nyplanterade fruktträd, odlingsyta, bärbuskar, flaggstång och stora gräsytor.
Förutom altanen vid huset så finns en äldre inbjudande, stenlagd uteplats i trädgården.
Sammanfattningsvis kan man säga att tomten är en högt belägen oas mitt i stan med blick mot Ronnebyån.
Uppfarten har breddats så att man enkelt kan köra in bilar. Fiberduk finns under singeln för att minimera ogräs underifrån.

Driftkostnader

Uppvärmning
32 600 kr
Vatten/avlopp
8 500 kr
Sotning
1 000 kr
Renhållning
3 500 kr
Försäkring
9 200 kr
Summa
54 800 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
9200

Uppvärmning inkluderar även kostnad för hushållsel och denna summa är beräknad på nuvarande ägares faktiska kostnader senaste året, inklusive laddning av elbil, och med avdrag för elstöd som betalats ut under perioden. Observera att driftkostnaden kan variera beroende på vilka avtal man tecknar, vilken inomhustemperatur man vill ha osv.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja
Säljarförsäkring
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-14)
Prestanda
56 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 526 000 kr (fastställt avseende år 2021 )
2021
Värdeår
1929
Byggnadsvärde
2 701 000 kr
Markvärde
825 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Totalt 7 st pantbrev om 2 325 000 kr.

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Områdesbestämmelser (1997-09-25)

Övrigt

Besiktningsprotokoll finns hos mäklaren.
Säljaren avser att teckna en dolda fel-försäkring i samband med försäljningen.

Kort fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Adress
Götgatan 4
Område
Blekan
Kommun
Ronneby
Boarea
294 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Antal rum
7 rum & kök, varav 3–5 sovrum
Tomtarea
2 587 kvm
Pris
4 300 000 kr

Allmänt

Blekan är den stadsdel som växte fram vid sekelskiftet då Ronneby var landets största kurort.
Eftersom Blekan-området är skyddat i sin yttre miljö så är karaktären väl bevarad. Förändringar i det yttre, både när det gäller byggnader och mark, måste göras med omsorg och i samråd med byggnadsnämnden.
Idag är byggnaderna till stora delar familjevillor eller flerfamiljshus och området har en unik plats mitt i centrum, utan att ha någon genomfartstrafik. Ronnebyån rinner längsmed nedre gatan, Nedre Brunnsvägen, och är ett omtyckt promenadstråk.
Du har också nära till Ronneby Brunnspark och till Brunnsskogen.
Sommartid går det ofta turbåtar i ån till Ronnebys härliga skärgård som har olika badplatser och fina öar.
Det kan finnas möjlighet till egen brygga i Ronnebyån, kontakt tas med Ronneby kommun.

Kommunikation

Från Ronneby är det lätt att ta sig vidare , både till orter på nära håll och längre bort.
- 5 minuters promenad till Ronneby Resecentrum med bra buss- och tågförbindelser, bland annat med direkttåg till Kastrup, Köpenhamn.
- Endast 10 minuter till Ronneby Airport som har direktflyg till både Bromma och Arlanda.
- Drygt en timmes bilresa till Växjö Småland Airport.
- Nära till E22 om man vill pendla med bil till någon av de närliggande städerna.